Yuverta Naarden

Yuverta Naarden

Thuis in de toekomst

Groen denken en doen. Dat is wat je bij Yuverta Naarden kunt leren. Op onze school leer je veel over dieren, voeding, natuur en techniek. Je leert over duurzaamheid en milieu. Een brede kijk op de wereld, dat geven we je mee!

“Yuverta Naarden is een kleine, groene vmbo-school in een modern en duurzaam gebouw. Bij ons op school kennen de docenten alle leerlingen én leerlingen kennen de docenten. Dat geeft een vertrouwd gevoel!
Je krijgt theorie en praktijkvakken. Tijdens thematijd leer je bijvoorbeeld meer over dieren, koken, kunst en krijg je les in slimme technologie. ”
Yuverta vmbo Naarden technolab

Het vmbo

Bij Yuverta Naarden bieden we drie vmbo-leerwegen, dat zijn de basis-, kader- en gemengde/theoretische leerweg. Van veel praktijklessen in de basisklas tot aan meer theorielessen in de gl/tl-klas.

Maak je eigen keuzes

In de onderbouw mag je voor een deel je eigen lessen kiezen. KeuzeWerkTijd heet dat. Er zijn vakstudielessen, waar je terecht kunt met hulpvragen over de leerstof. We geven projectlessen, waarbij je wordt uitgedaagd een vakoverstijgend project te doen. En er zijn stilte-uren, waarin je in alle rust kunt werken aan eigen opdrachten.

Profiel Groen

Vanaf leerjaar 3 volg je het profiel groen. Een profiel is een combinatie van theorievakken en een beroepsgericht programma. Het profiel groen is een brede opleiding waarin je aan de slag gaat met planten, dieren en voeding. Je leert over producten uit de groene sector, zoals het telen van groenten in de schooltuin, de verwerking en bereiding ervan en de verkoop. Je krijgt les in het aanleggen van groen, bijvoorbeeld voor tuinen of parken in de stad. Ook hebben we dieren op school die je verzorgt.

We hebben op school veel aandacht voor natuur en milieu, gezonde voeding en duurzaamheid. Zeker weten dat die kennis van pas gaat komen in het beroep dat je later kiest. Dat kan in de groene sector zijn, maar dat hoeft niet. Met het profiel groen kun je alle kanten op.

Yuverta vmbo Naarden