St. Aloysius College

St. Aloysius College

De leerling in beeld #Daargaathetom

Het St. Aloysius College is een middelgrote school met 540 leerlingen, centraal in Hilversum. Het is een school met mavo en havo. Je start bij ons in een mavo/havo-brugklas of in een havobrugklas. Na een tweejarige brugklas stroom je door naar mavo 3 of naar havo 3. Een gezellige school met jou als 'leerling in beeld' #DGHO

“Op het ALC ben jij als leerling in beeld!

De volgende elementen zijn verweven in ons onderwijs, zodat jij kunt uitgroeien tot de beste versie van jezelf:

#grenzen verleggen #nieuwsgierig zijn
#respectvol zijn #samenwerken
#talent ontdekken #verantwoordelijk voelen.

#Daargaathetom!”

Kennismakingsmaand

In klas 1 start je met de kennismakingsmaand. Na een eerste kennismakingsdag met je klas en mentor krijg je diverse workshops aangeboden in de introductieweek. Zo kan je goed starten in de lessen en weet je precies hoe Somtoday werkt, hoe je de typcursus kunt doen en hoe de Chromebook werkt. Na drie weken gaan alle brugklasleerlingen met de mentoren op brugklaskamp naar Terschelling. De kennismakingsmaand wordt afgesloten met het brugklasspektakel. Daarnaast vinden er gedurende het hele jaar diverse #Daargaathetom- activiteiten plaats, die afgesloten worden met een Young Impact Day met heel klas 1 in AFAS live!

Veiligheid en sfeer

Leerlingen kiezen voor het St. Aloysius College vanwege het veilige leerklimaat, de orde, rust en regelmaat. Ook speelt het lichte gebouw en de kleinschaligheid van de school een grote rol. Wanneer we leerlingen terugvragen waarom ze voor onze school hebben gekozen is daarnaast meestal het antwoord: vanwege de gezellige sfeer.

#Daargaathetom Burgerschap

In alle leerjaren bieden we projecten en vakexcursies aan in het kader van #Daargaathetom. Alle brugklassers gaan in het eerste jaar naar het Singermuseum voor Kunst en naar het Archeon voor Mens & Maatschappij. Zo heeft elk vak een aantal excursies die in de onderbouw worden aangeboden.

Daarnaast speelt ‘burgerschap’ een belangrijke rol in het curriculum. Een bijzonder onderdeel daarvan is de negendaagse Fairawayreis naar Ghana, die leerlingen kunnen maken in leerjaar 3. Ook de werkweken naar Berlijn (4 mavo) en naar Praag (4 havo) dragen bij aan ons burgerschapsonderwijs.

#Daargaathetom BLINK

In de onderbouw voeren de leerlingen gedurende het schooljaar verschillende BLINK- ctiviteiten uit. BLINK staat voor Belangeloze Leerling Inzet Naar Keuze. Leerlingen kiezen zelfstandig op welk vlak zij vrijwillig iets goeds kunnen doen voor een ander. Dit vindt plaats buiten de schooltijden, buiten de familie om en mag in samenwerking met andere ALC-leerlingen worden uitgevoerd. Respectvol zijn, grenzen verleggen, talenten ontdekken, samenwerken, nieuwsgierig zijn en verantwoordelijk voelen… het komt tijdens BLINK allemaal naar voren.

#Daargaathetom extra

Op het ALC bieden we, indien nodig voor je, extra steunlessen voor de basisvaardigheden lezen en rekenen. Ook zijn er steunuren voor bijvoorbeeld wiskunde of Engels. Leerlingen die extra uitdaging nodig hebben worden gestimuleerd met verkorte leerlijnen of kunnen in de bovenbouw vervroegd eindexamen doen in één van de profielvakken.

Het St. Aloysius College is een middelgrote school met 540 leerlingen. De school staat in het centrum van Hilversum en is goed bereikbaar per fiets, met de trein en met de bus. Het gebouw is op loopafstand van het treinstation. Nieuwsgierig geworden? Volg ons op Insta of Facebook!