A. Roland Holst College – QUEST ’21

A. Roland Holst College – QUEST ’21

QUEST '21 - Een avontuurlijke zoektocht

Wist jij dat het woord QUEST 'avontuurlijke zoektocht' betekent? En dat past goed bij onze school. Bij ons moet je vaak iets uitzoeken of oplossen. Soms is dat best een uitdaging. Gelukkig hoef je het niet alleen te doen, want bij QUEST '21 werk je veel samen. Met de andere QUEST'ers, je docenten en je coach.

“Hou je van samenwerken en zelf mee mogen beslissen? Vind je het leuk om dingen uit te zoeken en te maken?
Kom dan naar een van de kennismakingsmomenten om te ontdekken of QUEST '21 bij jou past.”

Modulair onderwijs op havo- en vwo-niveau

Bij QUEST ’21 krijg je les in modules. Dat zijn projecten van 7 weken waarin je van alles leert. Omdat je deels zelf mag kiezen welke modules je gaat doen, kun je dus zelf bepalen wat je wilt leren. Kies je voor het organiseren van een food festival in het Duits, Engels of Frans? Of ga je liever een onderzoek doen naar hoe licht werkt?

Je krijgt bij de modules niet veel toetsen. Vaak moet je een werkstuk of opdracht maken om te laten zien wat je geleerd hebt. Dat doe je meestal in een groepje. We vinden samenwerken en zelfstandigheid dan ook heel belangrijk, maar je hoeft het niet al te kunnen. Dat kunnen we je leren. Je moet het wel leuk vinden.

Pleun en Rosa: “Het is zo gezellig, je leert écht goed samenwerken. Dat is soms lastig, maar je komt er ook achter dat het niet altijd gaat zoals jij wil, maar dat dat goed is”.

Geen cijfers

Bij QUEST ’21 krijg je geen cijfers, want een onvoldoende halen, daar geloven we niet in. Als een leerdoel nog niet behaald is, werk je dat in de weken daarna gewoon bij. Je blijft ook bijna nooit zitten, maar je doet soms wel een module of een deel van een module over.

Meer dan de leerstof van de vakken

We vinden het heel belangrijk dat je meer leert dan alleen de leerstof van bijvoorbeeld Engels of geschiedenis. Daarom kun je ook een module ‘heel QUEST ’21 bakt’, robotica of EHBO kiezen. Of juist een project over de moeilijkste grammatica-regels, voor als je wel van een uitdaging houdt. En die modules komen niet bovenop je gewone lessen, het zijn je gewone lessen.
Bovendien leer je bij ons door veel te doen. Plannen, terugkijken en reflecteren, debatteren, presenteren: het zijn allemaal vaardigheden waar je later veel aan hebt.

Op je zoektocht hoef je het natuurlijk niet alleen te doen. Vier keer per week is er Coaching en Begeleiding. Je maakt daar een planning, werkt je mail bij, leert hoe je het beste kunt werken en hebt elke week Funny Friday. Ook krijg je een coach bij wie je terecht kunt en die jou begeleidt. Oudere QUEST ’21-leerlingen zijn er ook om je te helpen.

We horen bij het A. Roland Holst College. Dus als QUEST’er kun je meedoen aan alle schoolbrede activiteiten, zoals het kerstconcert, de bandjesavond, de sportdagen en de musical. Ook mag je natuurlijk naar het schoolfeest, het gala enzovoort.

Winterrooster

Bij QUEST ’21 begin je om 8:25 uur en ben je elke dag om 12:45 uur of 14:50 uur uit. Dit hangt af van welke modules je kiest. Omdat we een bijzondere vorm van onderwijs bieden, komen er ook leerlingen die verder weg wonen naar ons toe. Daarom hebben we van november t/m maart een winterrooster. We beginnen dan later, om 9:15 uur, zodat die leerlingen niet in het donker hoeven te fietsen. Je bent dan om 14:00 uur of om 15:40 uur uit.

QUEST '21 is onderdeel van A. Roland Holst College en de Gooise Scholen Federatie. Bij het A. Roland Holst College kun je terecht voor daltononderwijs voor mavo, havo en vwo. Ook is er TalentARHC: onderwijs speciaal voor hoogbegaafden. De GSF heeft meerdere scholen in de regio Gooi en Vechtstreek.