Lucent College

Lucent College

Het Lucent College laat je stralen!

Het Lucent College is een nieuwe en eigentijdse school voor mavo 1-4 en havo 1-3. Op het Lucent College leren we jou hoe de wereld werkt én hoe je die kunt veranderen. We hebben de eerste 3 jaar een gemengde mavo/havo-klas, waarna je kunt doorstromen naar de havo.

“In 2023 krijgt het Lucent College tevredenheidsscores van leerlingen uit de brugklas, waarbij wij bij de beste van Nederland horen. We zijn een kleine school met een persoonlijke aanpak. Naast traditioneel leren, doen wij aan levensecht leren en leren wij je hoe jij het beste kunt leren.”

Eigentijds en kansenrijk onderwijs

Op het Lucent College leer je niet alleen voor een diploma mavo of havo. Je werkt ook aan je persoonlijke ontwikkeling. Die leg je vast in een portfolio. Daarin verzamel je bewijzen van wat jij hebt gemaakt en gepresteerd. Je laat zien wat je kunt, welke hulp je nodig hebt gehad, wie je bent en wat je ambitie is.

Met je diploma en je portfolio in de hand kies je de meest passende opleiding in het middelbaar of beroepsonderwijs. Op het Lucent College begeleiden we je in je ontwikkeling tot een stralend persoon vol zelfvertrouwen en met nieuwe vriendschappen. Klaar voor de volgende stap in de wereld.

Jouw eigen coach

Op het Lucent College noemen we je mentor een coach. Jouw coach begeleidt je bij het leren en in de groep. Iedere week heb je één lesuur groepscoaching, dus met de hele klas. Daarnaast heb je minstens elke twee weken een individueel coachgesprek. Je kijkt dan samen met je coach terug en vooruit op hoe het leren gaat. Je coach traint je vaardigheden zoals plannen, reflecteren, samenwerken en de regie te nemen. Je stelt ook zelf met hulp van je coach je leerdoelen vast. Jij maakt een aantal keuzes in hoe, wanneer en met wie je leert. Zo word je steeds meer de baas over het leren. Zo leer je leren!

Topsporttalenten

Ben je een erkend topsporttalent? Dan krijg je op het Lucent College speciale begeleiding en een aangepast rooster, met ontheffingen voor vakken als je dat nodig hebt. Zo kun je bijvoorbeeld zes keer in de week trainen én de havo of mavo volgen.

Zo leuk is écht leren

Hoe leuk we écht leren maken? Heel leuk! We laten je in de buurt zelf op onderzoek uitgaan en oplossingen bedenken. Even weg van de boeken en met beide benen in de echte wereld. Vertel ons bijvoorbeeld hoe je de wijk rond de school aantrekkelijker maakt voor vogels en vlinders. Debatteer in de gemeenteraad mee over verkeersveiligheid. Bezorg buurtbewoners een bijzondere middag door toffe activiteiten te organiseren. Ontwerp en presenteer een nieuwe keuken of een gezond menu voor een cateringbedrijf. Kom met een slimme technologische oplossing die de lokale Voedselbank verder helpt. Of misschien heb je zelf een geweldig idee. Dat willen we horen!

Door zo te leren ben je goed voorbereid om later naar het middelbaar of hoger beroepsonderwijs te gaan. Daar is het namelijk heel belangrijk dat je kunt onderzoeken, samenwerken, maken en oplossen. Dat je feedback geeft en kunt ontvangen.

Een school waar je je thuis voelt

School is meer dan leren. Het moet ook een fijne plek zijn. Het Lucent College is een lichte, ruime school die klein genoeg is om je thuis te voelen en groot genoeg voor veel keuzes en kansen. Met mooie lokalen, stilteplekken, open ruimtes om samen te werken en een prachtige sportzaal. De lessen beginnen om 9:00 uur: een rustige start van elke stralende dag!

Onze school is gevestigd aan de Larenseweg, vlakbij het Centraal Station in Hilversum-Noordoost.

Het Lucent College is onderdeel van Stichting CVO 't Gooi.