Laar & Berg

Laar & Berg

Tweetalig havo en vwo aan de rand van Laren en Hilversum

Ben je op zoek naar een school met een fijne veilige sfeer en tweetalig onderwijs? Op Laar & Berg volgen alle leerlingen in de onderbouw tweetalig havo/vwo volgens de uitgangspunten van het IB Middle Years Programme (MYP). De school ligt aan de rand van een natuurgebied en heeft prachtige faciliteiten zoals een groot sportveld.

“De school waar je ontdekt, leert en inspireert.

Nog belangrijker dan het opdoen van kennis vinden wij de ontwikkeling van vaardigheden en karaktereigenschappen.”

Laar & Berg is een school voor tweetalig havo en vwo in Laren met circa 800 leerlingen. Het terrein van Laar & Berg ligt aan de rand van een natuurgebied en biedt prachtige faciliteiten, waaronder een groot sportveld. Op Laar & Berg volgen alle leerlingen in de onderbouw tweetalig havo en vwo volgens de uitgangspunten van het International Baccalaureate (IB). Dit wordt het Middle Years Programme (MYP) genoemd. Laar & Berg is een school waar leerlingen zich gezien en uitgedaagd voelen en waar ze zich ontwikkelen tot zelfbewuste en verantwoordelijke wereldburgers. Ons doel is dat iedereen op onze school ontdekt, leert en inspireert.

Begeleiding

In leerjaar 1 hebben de leerlingen wekelijks een mentoruur. In dit uur staat het landen op school en de sociale ontwikkeling van de leerling en de klas centraal. Ook is er een uur Leren te Leren. Tijdens deze lessen wordt leren onder de loep genomen en besteden we aandacht aan studievaardigheden zoals plannen, organiseren en samenwerken. Projectmatig werken en samenwerken staan sowieso hoog in het vaandel in ons onderwijs. Brugklasleerlingen worden geholpen door ouderejaars, de 4+ers. Ouderejaars kunnen ook gevraagd worden voor het geven van bijles.

Activiteiten

Op Laar & Berg organiseren we veel evenementen en activiteiten. Iedere leerling gaat gedurende zijn schooltijd meerdere keren op werkweek in binnen- en buitenland. In de brugklas gaan we naar Texel. Daarnaast organiseren we samen met de leerlingen activiteiten op het gebied van sport, kunst, muziek, toneel, film en debat en nemen we deel aan toernooien zoals het NK debatteren, de World Scholar’s Cup en (inter)nationale filmfestivals.

Voor toelating tot de brugklas volgt Laar & Berg het advies van de basisschool. De leerling moet een positief havo- of vwo-advies hebben. Aanmelden kan online via www.laarenberg.nl of door een aanmeldingsformulier af te halen op Laar & Berg.