Huizermaat

Huizermaat

Gelukkig Leren Ontwikkelen

Op Huizermaat kun je met plezier leren in een fijne sfeer en onder goede begeleiding. Er zijn twee mentoren in één klas. Bij jouw mentoren kun je altijd terecht; niet alleen wanneer je een vraag hebt maar ook gewoon voor een praatje. Kom kennismaken op de open dag of op één van de vele andere momenten.

“Jij gaat volgend jaar de wereld van de ‘middelbare’ ontdekken!

Bij Huizermaat begrijpen we dat dit een spannend avontuur is. Daarom nodigen we je uit om samen met ons jouw middelbare schoolavontuur vorm te geven waarin jij en jouw persoonlijke ontwikkeling centraal staan.”

Gelukkig

We willen dat je je thuis voelt op Huizermaat. Elke leerling is uniek, en door persoonlijke aandacht te hebben voor wie jij bent, geloven we dat iedereen zich snel thuis voelt bij ons. Om dit te bereiken, vinden we makkelijk contact tussen jou en jouw docenten belangrijk. Zo mag je als Huizermaatleerling de docenten bij hun voornaam noemen en is er een ‘open deurbeleid’ waarbij je altijd welkom bent om een vraag te stellen of om gewoon een praatje te maken. Hierdoor is de stap naar één van je docenten of mentoren extra klein.

Over mentoren gesproken, als leerling van Huizermaat krijg je twee mentoren. Deze mentoren gaan twee jaar lang mee met jou en je klas. Bovendien zie je je mentoren ook als vakdocent en dus meerdere keren per week. Hierdoor leren ze jou heel goed kennen en jij hen, waardoor je je vertrouwd voelt. Doordat de mentoren langere tijd bij jou betrokken zijn, zijn ook de lijntjes tussen jouw ouders en mentoren kort. De mentoren zijn er voor jou en daarbij hoort het zorgen voor een klas waar iedereen zich prettig voelt en er goed naar elkaar geluisterd wordt.

Leren

Of er nou een programmeur, kunstenaar, atleet of ondernemer in jou schuilt, bij ons vind je altijd een pad dat past bij jouw interesses en ambities. We vinden het belangrijk dat er tijd is om goed uit te zoeken welk pad het jouwe is door te ervaren. We laten je, ongeacht in welke klas je zit, kennismaken met het Technasiumvak ‘Ontwerpen en Onderzoeken’, voordat je kiest of je ‘Technasium gaat doen’. Ook kunnen alle leerlingen die dat willen, kennis maken met Latijn. Wist je al dat het Gymnasium en Technasium allebei samen of los van elkaar gevolgd kunnen worden, zonder dat dit een verzwaring oplevert?

Voor ons betekent ‘leren’ meer dan het aanbieden van veel verschillende vakken. We vinden het belangrijk dat je niet alleen theoretische kennis opdoet, maar deze kennis ook kunt gebruiken in de ‘echte’ wereld. Daarom organiseren we regelmatig projecten en activiteiten buiten de lessen om.

Nog één ding over leren op Huizermaat: leren doen we samen. Jij leert samen met je docenten, samen met je mentoren, samen met je klasgenoten.

Ontwikkelen

Op Huizermaat draait het niet alleen om prestaties, maar ook om jouw ontwikkeling als persoon. We besteden veel aandacht aan belangrijke vaardigheden die je voorbereiden op jouw toekomst. We moedigen je in de lessen bijvoorbeeld aan om je digitale vaardigheden verder te ontplooien, je stem te laten horen en problemen creatief op te lossen. Onze docenten dagen je uit je eigen grenzen te verleggen. Om je te ontwikkelen heb je tijd nodig, tijd om te ontdekken wat je wel al kan, wat nog niet en welke manier van leren-leren bij jou past. We hebben daarom een tweejarige brugklas. Afhankelijk van wat het beste bij jou en je advies past kun je kiezen uit de volgende klassen:

  • mavo/havo
  • havo/vwo
  • vwo+ (atheneum/gymnasium)
  • Talent-HZM (atheneum/gymnasium; voltijd hoogbegaafdenonderwijs. Let op, voor deze stroom gelden andere aanmeldingsprocedures, bezoek voor meer informatie hierover onze website.)

Samengevat

Bij ons op school draait het niet alleen om het leren van lesstof, maar ook om het ontwikkelen van wie jij bent als persoon. Op Huizermaat helpen de docenten je ontdekken wie je wil zijn en ze geven je het zelfvertrouwen, kennis en vaardigheden.

Kom kennismaken op de open dag of op één van de vele andere momenten waarop we leuke en afwisselende activiteiten organiseren voor jou als groep 8-leerling. Je vindt alle informatie op onze site.

We zien je op Huizermaat!

Via onze site www.huizermaat.nl kunnen groep-8 leerlingen zich aanmelden voor het eerste leerjaar.