Hilfertsheem College

Hilfertsheem College

Onderwijs waarmee je verder komt

Een school waar je jezelf mag zijn en waar je je thuis voelt.
Een school waar wij samen zorgen voor een fijne en veilige leeromgeving.

“Als je van de basisschool een vmbo-basisberoepsgerichte-, vmbo-kaderberoepsgerichte -, een gemengde- of een theoretische leerweg (mavo) advies hebt gekregen, kun je terecht op het Hilfertsheem College”

We hebben een tweejarige brugklasperiode. Na twee jaar wordt bepaald op welk niveau je examen gaat doen. Je wordt uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen. Fouten maken mag, als je er maar van leert. Als je een beetje meer begeleiding nodig hebt, bijv. als je dyslexie hebt, helpen we je om mooie resultaten te behalen. Als je de prestaties en motivatie hebt om naar een hoger niveau dan jouw advies te gaan, dan kan dat! Aan het eind van leerjaar 2 kies je een profiel.

Je kunt kiezen uit de volgende profielen

Economie en Ondernemen
Zorg en Welzijn
Produceren, Installeren en Energie
Bouwen, Wonen en Interieur
Dienstverlening en Producten

Ontdekken waar je goed in bent

Op het Hilfertsheem College willen wij jou écht kennen en zo onderwijs op maat geven. De mentor speelt hierbij een belangrijke rol. Je ziet je mentor minstens twee keer in de week. Je mentor helpt je om snel te wennen en je mentor gaat samen met jou ontdekken waar je goed in
bent.
Om je te helpen om te ontdekken waar je goed in bent, bieden wij in leerjaar 1 en leerjaar 2 de KEI-vakken (Keuze- en Interesse vakken) aan. Dit zijn vakken die aansluiten op dingen die je goed kunt of die je gewoon leuk vindt. In het begin van leerjaar 1 maak je kennis met alle KEI-vakken.
Daarna kies je het KEI-vak dat het beste bij je past.

Wij hebben de volgende KEI-vakken:

Beeld en Geluid
Catering en Koken
Dans en Bewegen
Kunst en Cultuur
Sport en Spel
Theater en Musical

Topsport Talentschool

Sport jij op hoog niveau? Ook dan zit je bij ons goed. Wij zijn namelijk een Topsport Talentschool. Zo kan je naast het behalen van je vmbo-diploma ook nog prachtige sportieve prestaties blijven leveren. Met een TTS-status krijg je bij ons op school extra begeleiding en kunnen we je rooster aanpassen om zo sport en school te kunnen combineren.

Gezonde School

Wij zijn een ‘Gezonde School’. Wij vinden een gezonde leefstijl belangrijk. In de lessen wordt hier dan ook veel aandacht aan besteed. In onze kantine bieden wij hoofdzakelijk gezond eten en drinken aan. Hiervoor hebben wij al jaren op rij de Gouden schaal Gezonde Schoolkantine gekregen.

Modern gebouw en centrale ligging

Sinds enkele jaren zitten wij in een mooi, nieuw gebouw gelegen in Hilversum Noord. Het gebouw wordt door het licht en de ruime opzet door onze leerlingen ervaren als een prettige
leeromgeving. Veel leerlingen komen op de fiets naar school. Maar ook als je van buiten
Hilversum komt is de school goed bereikbaar. Het station ligt op loopafstand van de school.

Het Hilfertsheem College is onderdeel van Stichting CVO 't Gooi.
Kom Verder! op het Hilfertsheem College