Goois Lyceum

Goois Lyceum

Je voelt je thuis op het Goois!

Op het Goois Lyceum voel je je thuis. Fijne mentoren, een prettige schoolsfeer, goede resultaten en eigen keuzes kunnen maken, gaan bij ons hand in hand. We bieden naast de gewone lessen een gevarieerd keuzeprogramma aan in de middag. In leerjaar 1 kennen we zowel een gemengde havo/vwo-brugklas als onderwijs op vwo-niveau.

Goois Lyceum

Informatiebijeenkomst

Ouders / verzorgers & leerlingen
25 feb

2025

19:00 21:30

Goois Lyceum

Informatiebijeenkomst

Ouders / verzorgers & leerlingen
Informatieavond ouders o.a. over ons stroomonderwijs

Goois Lyceum

Proefles

Leerlingen
26 feb

2025

14:00 16:00

Goois Lyceum

Proefles

Leerlingen
Kennismakingslesjes voor leerlingen gr. 8 alg. en tech.

Goois Lyceum

Open dag

Ouders / verzorgers & leerlingen
01 mrt

2025

10:30 14:00

Goois Lyceum

Open dag

Ouders / verzorgers & leerlingen
Open Dag voor leerlingen groep 7 en 8 en hun ouders
“Een prettige en open sfeer - geweldige resultaten - school met Technasium (voor vwo & havo) sinds 2009 - Kunst&Media - Big Business - Cambridge Engels - een modern gymnasium met filosofie - mastermodules na lestijd én ook ondersteuning bij gewone vakken - uitstekende docenten en begeleiding - goede doorstroom vanuit de Fontein-mavo naar onze havo”
Goois Lyceum kennismakingsmiddag

Een modern gymnasium

Het gymnasium op het Goois Lyceum is meer dan vwo met Latijn en Grieks. In de onderbouw beginnen leerlingen al met Cambridge English en gaan ze op excursie naar Engeland. Daarnaast volgen leerlingen het vak Capita Selecta In dit programma wordt een relatie gelegd tussen onderwerpen uit de klassieke oudheid en de 21e eeuw. Ook filosofie staat in de onderbouw vanaf leerjaar 1 op het programma. Ons gymnasiumprogramma kent een mooie balans tussen cognitieve uitdaging en praktische, creatieve opdrachten.

De kunst- en mediaklas (havo/vwo)

De kunst & mediaklas (k&m) is een havo/vwo-brugklas met veel aandacht voor beeldende kunst, fotografie, film, podiumkunsten en ICT- media. Dit projectvak wordt vijf uur per week gegeven, speciaal voor leerlingen die iets met hun beeldende talenten willen doen of dat graag willen leren! Ook ict komt aan de orde, vooral bij het editen en  monteren van video, geluid en muziek. In deze stroom worden creatieve workshops gevolgd en voorstellingen bezocht. De kunst & mediaklas wordt vervolgd in leerjaar 2 en 3 en sluit aan bij de examenvakken muziek en tekenen.

Uitdagend bèta onderwijs op het technasium

Het technasium maakt al sinds 2009 deel uit van onze school. Bij het vak onderzoek & ontwerpen (o&o) gaan leerlingen samen aan de slag met opdrachten die zij krijgen van bedrijven en andere organisaties buiten school. Het gaat om opdrachten met een duidelijk bèta-technisch karakter. Het technasium kan in leerjaar 1 worden gevolgd in een vwo-technasiumklas, maar leerlingen kunnen ook één periode o&o volgen in de havo/vwo-brugklas en de technasiumopleiding in leerjaar 2 en 3 desgewenst vervolgen, zowel op havo- als op vwo-niveau. O&O is een officieel eindexamenvak. Het technasium is aantrekkelijk voor meiden én jongens!

De Brugklas met alle stromen (havo/vwo)

Als vierde keuze bieden we de havo/vwo-brugklas, waar leerlingen kennismaken met maar liefst drie stromen: o&o (onderzoek & ontwerpen), k&m (kunst & media) en Big Business. In deze laatste worden grote politiek-maatschappelijke onderwerpen aan de orde gesteld die je gaat onderzoeken. Bij dit vak komen economie, maatschappij, actualiteit, filosofie en geschiedenis samen. Na het brugklasjaar kan een leerling één van deze drie stromen kiezen om te vervolgen in leerjaar 2 en 3.

Kom eens langs op het Goois

Samen met je ouders ben je van harte welkom op onze Open Dag. Voor je ouders organiseren we ook nog een informatieavond! Daarnaast ben je ook van harte welkom op onze lesjesmiddagen. Ook staat het jou met je ouders vrij om een kijkje te nemen in de school op een doordeweekse dag.

Het Goois Lyceum maakt deel uit van de Gooise Scholen Federatie.