Gemeentelijk Gymnasium

Gemeentelijk Gymnasium

Sapere aude, durf te weten!

Hoe pak je een wetenschappelijk onderzoek aan? Hoe kun je een taal leren waarvan je zelfs het alfabet nog nooit hebt gezien? Hoe kun je in de moderne samenleving van nu kunst maken? We leggen je graag uit hoe we dat op het GGH doen en we dagen je uit om met ons na te denken over oplossingen voor problemen van de toekomst.

“Samen leren vinden we erg belangrijk. Van elkaar kun je leren en dan niet alleen over de inhoud van vakken. In ieder leerjaar organiseren we daarom trainingen die erop gericht zijn om met jou te ontdekken wat jouw talenten zijn en wat jou uniek maakt. En naast samen leren, organiseren we ook activiteiten om samen te ontspannen. ”

Nieuwsgierigheid staat voorop

Het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum (GGH) is een modern gymnasium, voor kinderen met een fikse dosis nieuwsgierigheid, die het leuk vinden om te leren en de wereld om hen heen te onderzoeken.

Wij doen het samen

Het GGH is meer dan een school alleen. Het is een plek waar je je thuis kan voelen. Tijdens de startweek van jouw eerste schooljaar en de mentorlessen ga je samen met je mentor en mentorassistenten leuke dingen doen om je nieuwe klasgenoten te leren kennen. We nemen de tijd, zodat iedereen goed kan wennen. Bij ons op school zul je ook jezelf beter leren kennen, omdat we naast de lessen veel aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Het is belangrijk dat iedereen zich prettig voelt op school en daar dragen we allemaal aan bij.

Onderzoekers

Leerlingen zijn nieuwsgierig en onderzoekend. Samen met je docenten ontdek en ontwikkel je jouw talenten en zo kun je het beste uit jezelf en je schooltijd halen.

Bij ons op school zijn er veel extra mogelijkheden, zoals het leren van Chinees, het behalen van internationale certificaten bij de talen Frans, Duits en Engels en het meedoen aan sporttoernooien, uitwisselingen, olympiades, KunstLAB of op het toneel tijdens de Grote Avond. Vanaf de eerste klas volg je al practica bij de bètavakken biologie en natuurkunde en leer je hoe onderzoek werkt.

Een open houding

Bij ons op school is iedereen welkom. Houd je van leren, ben je nieuwsgierig en vind je het vooral leuk om je in veel verschillende onderwerpen te verdiepen? Dan ben je bij ons aan het goede adres! We zijn een zelfstandig gymnasium, wat betekent dat we veel aandacht hebben voor een brede culturele en klassieke vorming. We dagen alle leerlingen uit het beste uit zichzelf te halen door lessen op hoog niveau aan te bieden. Daarnaast zien we ook de persoon die jij bent en kan worden. We vinden het belangrijk dat onze leerlingen met een open houding en een positief-kritische blik naar zichzelf, elkaar en de wereld kijken. Bij ons leer je veel in een hoog tempo en daar horen Latijn en Grieks bij. We begeleiden je vanaf de eerste klas bij het ontwikkelen van belangrijke vaardigheden, zoals leren plannen, creatief denken, discussiëren en presenteren.

Je eigen gebouw: het Balneum

Op het GGH hebben de eersteklassers hun eigen gebouw: het Balneum aan de Badhuislaan. Dit is een plek waar je elkaar goed leert kennen en er veel ruimte is op het schoolplein, waar je op het gras kunt liggen, maar ook gezellig met elkaar kunt tafeltennissen. De conciërge zorgt elke dag voor het reilen en zeilen op het Balneum en je kan altijd bij hem terecht.

Het Gemeentelijk Gymnasium is goed bereikbaar met het OV, er is een bushalte voor de deur.