Erfgooiers College

Erfgooiers College

Wereld Wijd Wijs

Op het Erfgooiers College:

- ga je gepersonaliseerd leren
- volg je jouw eigen leerroute (verbreden, verdiepen, versnellen)
- is er de mogelijkheid voor extra begeleiding op jouw ontwikkelpunten
- volg je alle creatieve modules
- kies je na klas 1 je favoriete module die je een jaar lang in klas 2 volgt

Erfgooiers College

Informatiebijeenkomst

Ouders / verzorgers
01 okt

2024

19:30 21:00

Erfgooiers College

Informatiebijeenkomst

Ouders / verzorgers
Voorlichtingsavond structuurklas

Erfgooiers College

Informatiebijeenkomst

Ouders / verzorgers
10 feb

2025

20:00 21:30

Erfgooiers College

Informatiebijeenkomst

Ouders / verzorgers
Voorlichtingsavond ouders brugklas

Erfgooiers College

Open dag

Ouders / verzorgers & leerlingen
12 feb

2025

15:30 19:00

Erfgooiers College

Open dag

Ouders / verzorgers & leerlingen
Open dag

Erfgooiers College

Proefles

Leerlingen
25 feb

2025

14:45 16:15

Erfgooiers College

Proefles

Leerlingen
Open lesmiddag
“Kies wat bij je past. Ervaar wat jij kunt en wilt. Leer op jouw manier. Laat je inspireren door de mensen om je heen. Onze UNESCO-school opent de wereld voor je!”

Leren op maat

Het Erfgooiers werkt met kern- en keuzeprogramma’s. Je start in een mavo/havo-, havo/vwo-, vwo- of vwo+-brugklas en werkt op je eigen niveau. Samen bekijken we of je verder gaat met je kernprogramma op mavo, havo, vwo/gymnasium of vwo+/gymnasium. Rondom je kernprogramma stel je met je coach en je ouders je persoonlijke keuzeprogramma samen. We hebben talentcoaches, die met jou kunnen kijken welke extra projecten je zou kunnen doen. Samen bepalen we in het doelengesprek aan welke vaardigheden jij nog kunt werken. Je snelle Chromebook is een onmisbaar hulpmiddel bij je persoonlijke leerroute.

Je krijgt een uitdagend onderwijsprogramma (lessen, workshops, activiteiten) als een uitbreiding op je kernprogramma, waarbij jouw kijk op de wereld groter wordt. Zo krijg je de ruimte om extra tijd te besteden aan een vak dat je leuk vindt, er dieper op in te gaan of om iets helemaal nieuws te proberen. Je hebt hierbij de mogelijkheid om je in bepaalde vakken te verdiepen of meer ondersteuning te krijgen, net waar jij op dat moment behoeft aan hebt. Dit betekent dat je misschien iets op een andere manier uitgelegd wilt hebben. Of dat je er nog meer van wilt weten, omdat je geïnteresseerd bent in het onderwerp. Voor een aantal van jullie zou het kunnen betekenen dat we in deze lessen verdiepende stof aanbieden, zodat je na klas 1 op een hoger niveau kan beginnen.

Gepersonaliseerde begeleiding

Op het Erfgooiers heb je een persoonlijke coach. Die begeleidt je bij het samenstellen van je persoonlijke leerroute en het maken van keuzes. Al vroeg in het jaar zijn de eerste ontwikkelgesprekken. Je bespreekt dan samen met je ouders en de coach je voortgang. Daarin verzamel je de feedback van je docenten en krijg je zicht op je eigen leren. Je maakt je eigen plan van aanpak. Heb je moeite met vakken of met sommige vaardigheden, dan vraag je om meer intensieve begeleiding. Loop je voor, dan stellen we een leerroute samen met meer uitdaging. Hierbij krijg je begeleiding en steun van onze speciale talentcoördinatoren.

Op het Erfgooiers College krijg je een gevarieerd en uitdagend onderwijsprogramma. Zo helpen de projecten Young Impact, Globaland XL en de Dag van de Mensenrechten om je in te zetten voor een betere wereld. Je krijgt de wereld- en handelstalen Engels, Duits, Frans en Spaans en je wordt een digitale kei door de vakken media- en digiwijsheid. Heb je een duidelijke mening en vind je het leuk om je stem te laten horen, dan kun je je laten horen in de Debatclub. Vind je het leuker om iets tot op de bodem uit te zoeken, dan kun je alvast een voorproefje nemen op hoe dat op de universiteit gaat bij wetenschapsoriëntatie (WON).

Creatieve modules

In het eerste jaar proef je aan al onze creatieve modules. Elke 9 weken een andere module. Zo kun je ontdekken waar je talenten liggen of waar je meer over te weten wilt komen. In klas 2 volg je de module van jouw keuze een heel jaar lang.

Je kunt kiezen uit de volgende modules:

  • sport & more. Ben je gek op sport? Dan is dit de perfecte keuze voor jou. Je gaat veel sporten uitproberen zoals wandklimmen, schaatsen en dansen.
  • design & innovation. Websites, games en tijdschriften zowel technisch als creatief vormgeven. Techniek en creativiteit komen samen in deze module.
  • art & culture. Creatievelingen die gek zijn op kunst, muziek, theater en fotografie kunnen zich uitleven in deze module.
  • science & sustainability. Onderzoeken, bouwen, experimenteren en analyseren. De wetenschappers van de toekomst kunnen hun hersens laten kraken bij deze module.

Een echte wereldburger

Het Erfgooiers maakt je op heel veel manieren Wereld Wijd Wijs. Een greep uit de activiteiten en mogelijkheden: het project Young Impact, wereld- en handelstalen Engels, Duits, Frans en Spaans, media- en digiwijsheid, Internationale studiereizen, Globaland XL, Europees Jeugdparlement, Dag van de mensenrechten, Goede Doelendag, Debatclub, Wetenschapsoriëntatie (WON), olympiades en wereldgodsdiensten.

Het Erfgooiers College is gevestigd in Huizen.