Comenius College

Comenius College

Ontdek jezelf en kom ontdekken

Ben je er klaar voor om de wereld te ontdekken, je talenten te ontwikkelen en nieuwe vrienden te maken? Dan voel je je thuis op het Comenius College. Binnen en buiten onze school maak je op de leukste manieren kennis met talen, wetenschap en techniek, de maatschappij, kunst, cultuur en sport

“Op het Comenius College hebben we veel aandacht voor elkaar zodat het gezellig is in de klas en je daar goed kunt werken”

Ontwikkel jezelf

Op het Comenius College kun je kiezen. Binnen een duidelijke structuur geven we je de vrijheid en het vertrouwen om het beste uit jezelf te halen. Naast de vaste lessen heb je ook flexlessen. Zo kan je zelf, met hulp van je mentor, bepalen wat voor jou het beste is. Kies je voor een keer extra herhalen bij Duits of wil je juist dieper op de stof in gaan bij geschiedenis, het kan. Bij  vakoverstijgende projecten heb je veel ruimte om te ontdekken waar je talenten liggen.

Van de school en de leraren krijg je de verantwoordelijkheid om je eigen keuzes te maken, zodat je zelfstandig wordt en zelfvertrouwen krijgt. Tijdens de driehoekgesprekken met jou, je ouders en je mentor vertel jij over je gemaakte keuzes.

We vinden het belangrijk dat je ook buiten school leert. Met behulp van projecten, de vele excursies en reizen leer je op een nieuwe manier de wereld kennen.

In de vakken STAP en WON verdiep je je in onderzoek en ondernemen. Op de mavo bestaat het vak IT&M, gericht op technologie en media.

Alle vwo-leerlingen maken kennis met de gevarieerde wereld van de wetenschap en je doet zelf wetenschappelijk onderzoek. Je kiest de richting die bij jou past: het gymnasium met zijn klassieke talen of het atheneum met extra uitdaging op het gebied van wetenschap.

Je zit in groep 8 en je hebt al zin om eens te komen kijken? Dan kun je je inschrijven voor onze themamiddagen. Je volgt dan proeflessen over een bepaald thema om de school zo alvast een beetje te leren kennen. Je bent van harte welkom voor één of meerdere middagen!

Het Comenius is een Topsport Talentschool. Dat betekent dat we als school extra hulp en  vrijstellingen kunnen geven. Als je op hoog niveau sport beoefent, krijg je van ons een begeleider die je helpt bij de combinatie van school en topsport.

Ontmoet elkaar

Het Comenius College geeft je alle aandacht, ook als het even tegen zit. Op onze school hebben we oog voor elkaar en voor de wereld. Daarom voel je je snel thuis op onze school. Je maakt makkelijk nieuwe vrienden, hebt plezier met elkaar en kijkt met een open blik naar verschillende ideeën en culturen.

Kortom: ben jij klaar voor het Comenius College? Ben je net zo benieuwd naar ons als wij naar jou? Kom het zelf ontdekken op onze open dag!

Kom ontdekken

  • fijne plek waar je je thuis voelt
  • leuke projecten en activiteiten

Zelf kiezen

  • naast vaste lessen ook flexlessen
  • vrijheid om te kiezen voor extra’s
  • laptops én boeken

Aandacht voor elkaar

  • goede begeleiding
  • makkelijk nieuwe vrienden maken
Het Comenius College ligt aan de rand van het Corversbos in Hilversum. Vanuit elk lokaal kijk je uit op de natuur. Hierdoor is het rustig en overzichtelijk op school. De sportvelden liggen op ons eigen terrein waardoor je ook lekker veel buiten bent. De school is goed bereikbaar per fiets of OV.