Alberdingk Thijm Mavo

Alberdingk Thijm Mavo

Kleinschalig onderwijs

De ATM is de kleinste school van Hilversum. Daardoor is het hier gezellig en kun je helemaal jezelf zijn. Je werkt hier veel samen en dat maakt het leren leuk. Op de ATM krijg je nooit huiswerk, maar doe je het werk op school.
Alle aandacht voor jou!

“Zodra je bij ons binnenloopt, merk je meteen de gezellige sfeer. We hebben namelijk een kleine school waar iedereen welkom is.
En ook belangrijk: we zien je en hebben alle aandacht voor je. Zodat we je snel en goed verder helpen. En jij vol vertrouwen de wereld in kan.

#daargaathetom!”

Voel je thuis

Omdat we zo’n kleine school zijn, voelt iedereen zich meteen thuis. Met zo’n 125 leerlingen en 15 docenten zijn we net een grote familie. De leerlingen en docenten kennen elkaar goed. En we hebben veel plezier samen. Wel zo relaxed. Want als jij je veilig en vrij voelt, kun je helemaal jezelf zijn. En dan gaat leren stukken beter.

Zeker weten succes

Met een diploma van de ATM op zak heb je volop kansen. Zo gaat 25% van de leerlingen door naar een havo van Alberdingk Thijm Scholen. De andere 75% gaat door naar een ROC-vakopleiding. Veel van hen kiezen daarna een hbo-opleiding. Wat je na de mavo ook kiest: grote kans dat jij een mooie baan vindt die ertoe doet. Succes verzekerd dus!

Je bent geslaagd!

Goed om even te noemen: bijna iedereen die bij ons binnenkomt, gaat met een mavo-diploma de deur uit. Dat komt door onze kleine school. De vaak kleine klassen. En de persoonlijke begeleiding. Door docenten die van begin tot eind vertrouwen in je hebben. Maar het komt vooral door jezelf: want je hebt het allemaal al in je!

Leuker leren

Op de ATM leren we het liefst door dingen te doen. En samen te ontdekken hoe het zit. Daarom werk je bij ons aan projecten, terwijl je ondertussen verschillende vakken leert. Gewoon door lekker bezig te zijn. In groepjes of alleen. Voor je het weet kun je meer dan je dacht!

Samen erop uit

Niet alleen op school leer je veel, maar natuurlijk ook in de echte wereld. Daarom gaan we regelmatig op excursie naar steden of musea. In de eerste klas gaan we samen naar Texel. In de derde klas zelfs op studiereis naar het buitenland. Of we halen de wereld in huis. Met gastsprekers die vertellen over een beroep of onderwerp. Superboeiend.

NOOIT huiswerk

Ja, je leest het goed: bij ons bestaat huiswerk niet. Werken doen we alleen op school. Dat doen we namelijk in blokuren, met extra tijd om aan je opdrachten te werken. En als je het even niet snapt, is er altijd iemand in de buurt die je helpt. Handig toch? Heb je thuis gelukkig de tijd voor andere dingen.

Jouw eigen laptop

Als je bij ons op school komt, krijg je jouw eigen laptop. Helemaal honderd procent van jou. Dat heb je ook wel nodig, want je leert bij ons ook veel online. Goed voor je digital skills, die in de toekomst van pas komen. Nog een mooi voordeel: je hoeft niet met een zware tas boeken te sjouwen.

Docenten die je zien

Bij ons heb je maar een paar docenten, die alle aandacht voor je hebben. We zien goed wat jouw talenten zijn en hoe je nog sterker kunt worden. Door een extra uitdaging, of door een extra steuntje in de rug. Als je ergens tegenaan loopt, ziet een docent dat direct. Wel zo fijn, want dan kun je snel weer verder.

De Alberdingk Thijm Mavo is onderdeel van Alberdingk Thijm Scholen.