A. Roland Holst College
Informatiebijeenkomst
Ouders / verzorgers2024
A. Roland Holst College
Informatiebijeenkomst
Ouders / verzorgersWij zijn het Roland Holst, de eerste daltonschool voor vwo, havo en mavo in Hilversum. Wat dat betekent? Dat we extra veel aandacht hebben voor het ontwikkelen van zelfstandigheid, het leren omgaan met vrijheid en verantwoordelijkheid én samenwerken. Eigenschappen die je nu, maar ook zeker in de toekomst nodig hebt!
Informatiebijeenkomst
Ouders / verzorgers2024
Informatiebijeenkomst
Ouders / verzorgersInformatiebijeenkomst
Ouders / verzorgers2025
Informatiebijeenkomst
Ouders / verzorgersOpen dag
Ouders / verzorgers & leerlingen2025
Open dag
Ouders / verzorgers & leerlingenOpen dag
Ouders / verzorgers & leerlingen2025
Open dag
Ouders / verzorgers & leerlingenProefles
Leerlingen2025
Proefles
LeerlingenProefles
Leerlingen2025
Proefles
LeerlingenJe kunt bij ons kiezen uit verschillende onderwijsvormen. Ga je voor mavo/havo, havo/vwo of vwo? Of past onze sportklas meer bij je? En ben je hoogbegaafd, dan kun je ook nog kiezen voor Talent!
Welke onderwijsvorm je ook kiest, we werken altijd op de daltonmanier. Dat betekent dat je zelf keuzes kunt maken, maar ook dat je leert om samen te werken en van elkaar te leren. We dagen je dan ook uit om steeds zelfstandiger te worden en meer verantwoordelijkheid te nemen. Hoe we dat doen? Bijvoorbeeld met onze daltonuren.
Naast je vaklessen heb je bij ons ook elke week een aantal daltonuren. In deze lessen kun je werken aan je opdrachten van de verschillende vakken. Die opdrachten noemen we daltontaken. En je bepaalt zelf wanneer je aan welke taak werkt en bij welke docent. Zit je bijvoorbeeld in 1 vwo en heb je een vraag over Latijn? Dan kies je waarschijnlijk het daltonuur van die docent. Zit je in 1 mavo/havo en moet je samenwerken aan een project voor Technologie en Toepassing? Dan kun je samen met je groepje beter kiezen voor het daltonuur van je docent T&T. Elke week bepaal je opnieuw bij welke docenten je die week het beste kunt gaan werken.
Je maakt elke week een planning. Zo leer je steeds beter vooruit te kijken welke taken je te wachten staan en wanneer je die gaat doen. Zo’n planning maak je samen met je coach en mentor. Je staat er dus zeker niet alleen voor. Bij je coach kun je trouwens ook terecht als je vragen hebt of gewoon even een gesprekje wilt. Handig, toch?
Op het Roland Holst krijg je een eigen Chromebook, maar je werkt het meeste met je lesboeken. Soms mag je zelf kiezen: zo kun je zelf ontdekken wat het beste bij je past.
Zoek je extra uitdaging, dan kun je die krijgen. Dat kan in de les, maar je kunt ook van alles naast je lessen doen. Je kunt bijvoorbeeld meedoen met de muziekavonden, musicals en kerstconcerten. Of je gaat in de leerlingenraad of bij de GSA. En wil je liever beter worden in een (examen)vak, dan kan dat ook. Je kunt bijvoorbeeld extra Engels (Anglia en Cambridge) en Frans (DELF) doen, maar een extra vak volgen, kan ook.
Sommige leerlingen vinden hun uitdaging in de sport. Het zijn niet per se topsporters, maar ze vinden het vooral leuk om sportief bezig te zijn. Geldt dat ook voor jou? Kijk dan eens naar onze sportklas. Daar volg je hetzelfde programma als de andere klassen, alleen heb je minder daltonuren en -taken. In plaats daarvan heb je meer gym. Ook heb je regelmatig een sportclinic. Je gaat bijvoorbeeld klimmen, kickboksen of schermen. En als je wilt, kun je uiteindelijk zelfs examen doen in gym.
Voor hoogbegaafden hebben we tot slot nog een speciale afdeling: Talent-ARHC. In onze Talent-klassen zitten alleen maar hoogbegaafde leerlingen. Het zijn altijd kleine klassen en we geven op een speciale manier les, die past bij hoogbegaafde leerlingen. Dat doen we natuurlijk ook op de daltonmanier. Verder heb je extra veel contact met je coaches, zodat je een fijne tijd op de middelbare school kunt hebben.